dijous, 15 de novembre del 2007

Conferència sobre el procés de comunicació, els missatges i les seves tipologies


INFOGRAFIA sobre el procés de comunicació, els missatges i tipus de missatges.

En la conferència que va realitzar la Núria, vam poder veure el procés de comunicació i els tipus de missatges que es poden donar.

Procés de comunicació: És el procés d'interelació entre dos o més persones on es transmet uan informació des d'un emissor que és capaç de codificar-la en un codi definit fins a un receptor el qual descodifica la informació rebuda.

El missatge i les seves tipologies:

- Gràfics

- Audiovisuals
- Publicitat
- Propaganda
- Subliminal

INFOGRAFIA




DEFINICIÓ D' INFOGRAFIA

És una representació més visual que la pròpia dels textos, en la que intervenen descripcions, narracions o interpretacions, presentades de manera gràfica normalment figurativa, que poden o no coincidir amb grafismes abstractes i/o sons.

Partició i Justificació (PyJ)

Aquesta és l'activitat número 3, en la què el seu objectiu és posar en pràctica la tècnica del procès de partició i justificació, la qual la trobareu en el programa abreviada així: PyJ.
L'objectiu és poder dominar l'eina per poder escollir entre uns i els altres per saber quin és el millor per cada estil de text.

L'estudi és una investigació sobre constants i variables, és a dir, amb el mateix PyJ per a totes les columnes però canviant (variables) com poden ser: l'ample de columna, el cos, etc.

Per provar aquests canvis de PyJ, hem d'anar al menú Estil/Formats/PyJ. En aquest menú podrem probar les diferents opcions que ens donen i probar quina és la millor.

Per altra banda, podem crear els nostres propis PyJ.

Com ho farem?


Anirem al menú Edició/Especificacions de PyJ/Nuevo, on trobarem diferents apartats i podrem crear un PyJ, que nosaltres creiem que és millor per la maquetació que duem a terme.


Menú que surt quan volem crear un PyJ amb les característiques que necessitem segons el document que estiguem maquetant.

En un document Quark posem 4 columnes amb un text i cada una d'elles amb unes característiques diferents, com pot ser diferent l'ample de columna però el mateix PyJ per saber en quin estil de columna hi va millor.

Document de Quark amb 4 columnes de diferent amplada però amb el mateix PyJ aplicat i justificat.


Document de Quark amb 4 columnes d'ample diferent

Amb aquest exemple podem comprovar que amb el PyJ "medida ancha" només el podem aplicar a columnes amples, ja que, si són molt estretes es formen carrers que dificulten la llegibilitat.

En el mateix document hem fet un altre exemple: diferent cos de lletra amb el mateix ample de columna (70X180) i aplicat el mateix PyJ i, comprovem que en cossos grans dificulta molt la llegibilitat amb la formació de carrers i que seria més apte per a cossos "normals" (12/14/9).

Document de Quark amb 4 columnes de cos diferent

Podem comprovar que el PyJ depén molt de l'ample de columna, el cos del text en relació a les mateixes, també de la alineació, si el text està justificat o no i també depén de la tipografia que escollim.

Es poden produir "carrers" és a dir, moltes línies seguides en diferents files de text i segons el PyJ aplicat es força illegible, sempre depenen dels aspectes esmentats anteriorment.


dimarts, 16 d’octubre del 2007

Fulls d'estil

La segona pràctica consisteix en crear fulls d'estil i, un cop fets, fer algunes modificacions i que els apliqui allà on tenim aplicats els diferents fulls d'estil

Aquí tenim la imatge del text:




Les fulles d'estil és un procediment que serveix per definir característiques sobre el text, així podem definir una fulla d'estil amb el nom "titular" i li podrem aplicar a la part del text que correspongui les característiques (cos, tipografia, interlineat, etc.) definides en la fulla d'estil.
Si després volem fer algun canvi en alguna de les fulles d'estil ja definides, anem al menú edició - fulles d'estil i fem els canvis corresponents, d'aquesta manera allà on estigui aplicada la fulla d'estil
"titular" ens modificarà amb les noves característiques.

IMPORTANT!

Abans d' establir una fulla d'estil en una part determinada del text, li hem d'aplicar "sin estilo" i després tornem al menú estil i li apliquem el que li correspongui.
A vegades, nosaltres, podem veure en la p
antalla l'estil aplicat però per aplicar-lo hem d'anar al menú "estil".
En el menú "edició" l'únic que fem és crear-lo.

A part de crear les fulles d'estils, han d'estar relacionades les de paràgraf amb la de caracters.
Simplement has d'anar a la paleta "edició"- "fulles d'estil" i selecciones la fulla d'estil de paràgraf i la bases en la fulla d'estil de caracters, en la part senyalada com "estil de caracters".

Aquí tenim la imatge de la paleta "Hojas de estilo":



Aquest desplegable el podrem trobar en el menú "Edición" i serveix per fer la fulla d'estil i donar-li totes les característiques que hagi de dur el text.



dijous, 11 d’octubre del 2007

QuarkXpress Vs InDesign

Aquesta és la primera activitat que es va dur a terme en la classe de crèdit 2; una comparació entre un programa i l'altre.
L'activitat consistia en fer un esquema de la teoria explicada en la classe anterior.



QUARKXPRESS



INDESIGN



CONCLUSIÓ/OPINIÓ

Des del meu punt de vista crec que el programa InDesign és molt més fàcil d'utilitzar, o com a mínim, és més fàcil trobar els menús. Especifica molt més les coses i no has de buscar tant entre els menús.
El Quark, com que el vam veure l'any passat, doncs podem ser més àgils en trobar les coses però, de totes maneres la primera "jugada" amb InDesign no ha sigut tant complicada per buscar les eines.

A més a més, hi ha molta més amplitud en l'àrea de treball, ja que, els menús són més petits i s'amaguen fàcilment en el lateral.